maandag 10 januari 2011

Bezienswaardigheden in de franse hoofdstad

Belangrijke bezienswaardigheden in Parijs

Parijs heeft honderden bezienswaardigheden te bieden. Veel meer dan tijdens een korte citytrip parijs 3 dagen kan bezocht worden, dus wie een stedentrip parijs 3 dagen gepland heeft kan best op voorhand even gaan kijken wat de belangrijkste bezienswaardigheden Parijs zijn die je wenst te bezoeken.
Eiffeltoren
Ja, de Eiffeltoren. Dit hoeft natuurlijk zelfs niet aan het kleinste kind uitgelegd worden waarom dit op het programma staat. De Eiffeltoren Parijs is de trots van het franse volk. Eenmaal bovenaan de eiffeltoren Parijs krijg je vanop 300 meter hoogte een spectaculair zicht op Parijs. 's nachts tovert dit monument in Parijs zich om in een echt lichtspel. Je kan er zonder probleem een hele avond van genieten. De Eiffeltoren is werkelijk prachtig verlicht met tal van bewegingen. Een echte show! De prijs eiffeltoren Parijs ligt om en bij de 10 EUR dus niet zo duur voor een paar uur bezoek.

Louvre
Dit majestueuze gebouw is één van de oudste in de franse hoofdstad. De eerste stenen werden reeds gelegd in 1190. Na jarenlang bewoond te zijn door franse koningen is het heden ten dage één van de grootste musuems van frankrijk. Als bekendste werk mag men de Mona Lisa van Leonardo da Vinci oppereren.
Montmartre
Ook wel la butte Montmartre genoemd. Dit is een kleine heuvel aan de zijkant van het centrum en zo een ongelooflijk mooi zicht geeft op het centrum van de stad. Het bekenst is zonder twijfel de Basiliek du Sacré Coeur. Het staat vooral bekend als het artistiek en schilders centrum van de stad. Een uniek plaatsje voor eventjes rust in de altijd bruisende hoofdstad.
Kasteel van Versailles
‘Le chateau de Versailles’ is het paleis van de zonnekoning Louis XIV. Dit prachtige paleis werd gebouwd in de hoogtij dagen van de franse dynastie. En met de franse revolutie omgedoopt tot musuem. Dit is zonder twijfel één van de meest majestueuze paleizen wereldwijd. Een must om te bezoeken als je Parijs aandoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten